Trnava po prvom polčase vyhráva nad Lokomotivom 1:0, nakoniec 1:1

25.08.2011 Celý región

TRNAVA 25. augusta (WEBNOVINY) - Futbalisti Spartaka Trnava vedú po prvom polčase štvrtkového odvetného stretnutia play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad Lokomotivom Moskva najtesnejším rozdielom 1:0. O dosiaľ jediný presný zásah na Štadióne Antona Malatinského sa paradoxne postaral ruský obranca Renat Janbajev, ktorý si dal v 38. min vlastný gól. Minulotýždňový prvý zápas v Moskve sa skončil víťazstvom domácich 2:0.


Trnava 25. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtkovom odvetnom zápase play off Európskej ligy 2011/2012 s Lokomotivom Moskva 1:1 a do skupinovej fázy pohárovej súťaže číslo dva tak postúpil ich súper. Favorizovaný ruský tím so slovenským stopérom Jánom Ďuricom totiž v prvom dueli na domácej pôde zvíťazil 2:0.

V odvete na Štadióne Antona Malatinského si hostia strelili vlastný gól Renatom Janbajevom po aktívnom prístupe Tomáša Oravca, v druhom polčase však po faule brankára Martina Rašku na Dmitrija Loskova vyrovnal z jedenástky Nsofor Victor Obinna. Kapitán Spartaka navyše uvidel od talianskeho rozhodcu Lucu Bantiho červenú kartu, v nervóznom závere za zákerný zákrok nedohral ani Pavel Malchárek a po ňom ani Patrik Čarnota. Aj za hostí uvidel červenú kartu Magomed Ozdojev, ale nepovšimnutý arbitrom zostal na ihrisku a zápas dohral.

2. zápas play off EL 2011/2012:

Spartak Trnava - Lokomotiv Moskva 1:1 (1:0)

Góly: 39. Janbajev (vlastný) - 80. Obinna (z 11 m), ŽK: Kaščák, Vyskočil, Bicák, Čarnota, Tomaček, Karhan, Koro Kone - Tarasov, Ďurica, Glušakov, ČK: 76. Raška, 90.+1 Malchárek, 90.+3 Čarnota - 90.+3 Ozdojev. Rozhodca: Banti (Tal.), 13.000 divákov.

/prvý zápas: 0:2, postupuje Lokomotiv Moskva/

zostavy a striedania:

Spartak: Raška - Čarnota, Koubský, Čvirik, Hanzel - Vyskočil (61. Malchárek), Kaščák, Karhan, Bicák (72. Koro Kone) - Tomaček, Oravec (78. Slovenčiak)

Lokomotiv: Guilherme - Šiškin, Da Costa, Ďurica, Janbajev - Tarasov (86. Ibričič) - Obinna (89. Ignatev), Glušakov, Loskov (61. Ozdojev) - Syčev, Maicon

Očakávaný tlak Spartaka sa nekonal, keďže jeho súper v úvodnej štvrťhodine pri úmornej páľave umne kontroloval hru a nepustil domácich na dostrel Guilhermeho. Naopak, v 16. minúte sa dostal za chrbát obrancov v červeno-čiernom Syčev a nebyť obetavého zákroku Koubského, ktorý sa vrhol do strely, mohli Trnavčania prehrávať. O niečo neskôr sa aj Spartaku naskytla šanca zaútočiť z rýchleho brejku, ale Bicák na ľavom krídle namiesto strely zvolil prihrávku na nikoho. V 25. minúte vypálil z dobrých 35 metrov Da Costa a nechýbalo veľa, aby zaskočil Rašku. Takmer vypredaný štadión poriadne strpčoval pobyt na ihrisku Jánovi Ďuricovi najmä po situácii, keď sa slovenskému reprezentantovi v drese hostí po faule zažltilo pred očami. Zo zdanlivo neškodnej akcie Spartaka nakoniec v 39. minúte zahrmelo - Oravec sa ocitol medzi dvoma stopérmi, podarilo sa mu vystreliť a lopta s prispením Janbajeva šťastlivo prelobovala brankára Lokomotivu - 1:0.

Po zmene strán Syčev vyzvŕtal v pokutovom území Koubského, ale jeho strelu Raška bez problémov zneškodnil. Trnavský brankár si na dvakrát poradil aj s priamym kopom Šiškina a v 53. minúte horela pôde v šestnástke domácich po hlavičke Ďuricu, ktorá len tesne minula ľavú žrď. Fanúšikovia vytrvalo hnali Spartak za druhým gólom, ktorým by "bílí andeli" zmazali manko z prvého zápasu, lenže pravda bola taká, že v druhom polčase boli aktívnejší Rusi. V 66. minúte nechal obranný val Hoftychovcov priveľa času na zakončenie Tarasovovi, ktorého strela spoza šestnástky minula pravú žrď len o centimetre. Sympatická snaha Trnavčanov dostala definitívne KO v 76. minúte, keď Raška zatiahol ručnú brzdu faulom na Loskova a za nečistý zákrok musel zákonite pod sprchy. Nariadenú jedenástku bezpečne premenil Obinna - 1:1. V 86. minúte chcel Ďurica vrátiť publiku "vrelé" privítanie, postavil si loptu na priamy kop zo 17 metrov a len tesne minul. V závere pracovali emócie, ale na konečný výsledok a postup Lokomotivu už to nemalo vplyv.
 

Vyberte región

mark